ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Викрито хакерів, що продавали дані громадян кількох країн на ресурсах DarkNet, – СБУ

19.08.2020, 16:14
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомляє, що спільно з британськими партнерами блокувала діяльність міжнародного хакерського угруповання, яке спеціалізувалося на викраденні персональних даних громадян Великобританії, США, країн Європи та СНД для продажу на ресурсах DarkNet.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Оперативники спецслужби отримали від британських партнерів інформацію, що один з учасників угруповання проживає в Україні. Хакер розробляв та продавав на спеціалізованих сайтах вірусні програми, що забезпечували несанкціонований доступ до комп'ютерних операційних систем у всьому світі. 

“За допомогою шкідливої програми зловмисники незаконно заволодівали логінами та паролями від інтернет-сайтів, електронних поштових скриньок, даними кредитних карток та електронних гаманців громадян. У подальшому викрадена інформація використовувалася для створення бот-мереж, здійснення DDoS-атак, викрадення коштів та персональної інформації громадян”, – йдеться в повідомленні.

Під час слідчих дій за місцем проживання українського хакера вилучено понад 20 терабайт інформації з базами даних із комп’ютерів, які було зламано, а також вихідні коди розробленого ним вірусу.

Чоловіку повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 361-2 (несанкціоновані збут або поширення інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України.

Як повідомляє СБУ, раніше британські колеги затримали його спільника, який уже відбуває тюремне ув'язнення за злочини у сфері кібербезпеки.

Триває досудове слідство.

Liked the article?
Help us be even more cool!