ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Викрадали персональні дані: за добу правоохоронці ліквідували понад 100 шахрайських call-центрів

Кіберфахівці Служби безпеки та співробітники Національної поліції провели спецоперацію по всій території України та за добу ліквідували понад 100 call-центрів, які викрадали персональні дані й гроші українців та іноземних громадян.

Про це повідомила пресслужба відомства.

"Ця спецоперація є частиною системної роботи СБУ з протидії російським спецслужбам, які всіма способами намагаються розхитати суспільно-політичну ситуацію в Україні", – наголосили в СБУ.

За даними слідства, шахраї пропонували своїм жертвам "заробити на біржі", "інвестувати" кошти в криптовалюту або отримати сумнівний "прибуток" від ставок у гральному бізнесі.

Також фігуранти вигадували приводи на кшталт "ваш близький скоїв ДТП, і потрібні гроші, щоб розрахуватись" або "допомагаємо переїхати з районів ведення бойових дій".

Крім того, викриті call-центри діяли під виглядом онлайн-казино, відомих брокерських компаній та букмекерських контор, зазначають в українській спецслужбі.

"У процесі виманювання коштів зловмисники збирали особисті дані про своїх клієнтів, у тому числі паспортні відомості, номери телефонів тощо. У подальшому ця інформація могла потрапляти до російських спецслужб, які використовують їх для дистанційного вербування нових агентів. Під час обшуків у call-центрах та за місцями проживання їхніх організаторів виявлено понад 4 тис. одиниць комп’ютерної техніки, мобільних телефонів і стартових пакетів, а також інші докази злочинних дій", – пояснили в СБУ.

Там додали, що протягом останніх місяців СБУ ліквідувала в різних регіонах України ще майже 30 call-центрів, частину з яких координували російські спецслужби.

Liked the article?
Help us be even more cool!