ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Видавці вимагають від Кабміну дозволу на роботу книгарень під час локдауну

19.10.2021, 11:22
Фото – networkokulu.ne
Фото – networkokulu.ne

Громадська спілка “Українська асоціація видавців і книгорозповсюджувачів” звернулася до Кабінету Міністрів з вимогою надати офіційний дозвіл на продаж під час локдауну книжок як соціально значущого продукту.

Про це йдеться в заяві Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів, яку опублікували 18 жовтня на сайті організації.

Видавці зазначили, що Міністерство охорони здоров’я озвучило оновлені карантинні заходи, з-поміж яких, попри численні звернення учасників вітчизняного книговидання, передбачено закриття книгарень. 

“У країнах Європейського Союзу, зокрема в Німеччині та Франції, книгарням дозволяється працювати навіть в умовах жорстких карантинних обмежень. Мабуть, в Україні, з погляду чиновників МОЗу та Кабінету Міністрів, книгарні є чи не найбільшими центрами поширення коронавірусної інфекції”, – йдеться в заяві.

Видавці звертають увагу, що чергове закриття книгарень, як осередків роздрібного продажу книжок, може стати “останньою забороненою ін’єкцією, яка доб’є стагнуючу видавничу галузь”.

“Правління Громадської спілки “Українська асоціація видавців і книгорозповсюджувачів” вчергове звертається до Кабінету Міністрів України з вимогою надання офіційного дозволу на продаж під час локдауну книжок як соціально значущого продукту і розраховує на підтримку цього звернення з боку Міністерства культури та інформаційної політики України”, – йдеться в заяві.

Нагадаємо, 5 жовтня Українська асоціація видавців і книгорозповсюджувачів звернулася до Президента України Володимира Зеленського з проханням підтримати книговидавничу галузь.

Liked the article?
Help us be even more cool!