ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Видавець журналів GQ, The New Yorker і Vogue зупиняє роботу в росії

22.04.2022, 13:57
Фото – condenast.com
Фото – condenast.com

Журнальне видавництво Condé Nast, яке, зокрема, випускає такі видання, як GQ, The New Yorker, Wired, Vanity Fair і Vogue, розриває угоду про франшизу та зупиняє видавничу діяльність у росії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву гендиректора компанії Роджера Лінча.

“Коли путін розпочав цю безглузду війну, ми знали, що повинні негайно вжити заходів, щоб захистити наших співробітників і нашу журналістику, і вирішили призупинити нашу видавничу діяльність у росії”, – йдеться в повідомленні Лінча для персоналу Condé Nast.

За його словами, розгортання війни та посилення жорсткості законів про цензуру в рф, які значно обмежували свободу слова і карали журналістів просто за те, що вони виконували свою роботу, зробили роботу Condé Nast в росії неможливою.

За останніми підрахунками, понад 650 компаній залишили свою повсякденну діяльність у країні або істотно скоротили її.

“Сьогодні ми повідомили нашим російським колегам про складне рішення розірвати нашу угоду про франшизу та припинити видавничу діяльність на ринку. Незважаючи на те що ми ведемо успішний бізнес у росії понад 20 років, постійні звірства, спричинені цією неспровокованою війною, і відповідні закони про цензуру зробили неможливим для нас продовження діяльності там”, – наголосив Лінч.

У компанії очікують, що лише 10% працівників у росії “залишаться виконувати певні невиконані зобов’язання”.

Нагадаємо, Condé Nast – видавництво, яке є підрозділом медіакомпанії Advance Publications. У США видавництво випускає 18 споживчих журналів, зокрема Architectural Digest, Bon Appétit, GQ, The New Yorker, Wired, Vanity Fair і Vogue, а також чотири ділових видання, 27 сайтів і понад 50 програм для мобільних і планшетних пристроїв.

Компанія, що базується в Нью-Йорку, була заснована в 1909 році Конде Монтрозом Настом і з 1959 року належить родині Ньюхаус.

Liked the article?
Help us be even more cool!