ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Видання Los Angeles Times планує "значні" скорочення – гільдія журналістів

19.01.2024, 15:05

Видання Los Angeles Times планує скоротити "значну" кількість журналістів, повідомила в четвер гільдія співробітників газети. Також планується одноденний страйк на знак протесту проти цього рішення.

Про це пише Reuters.

Скорочення можуть вплинути на щонайменше 100 журналістів – близько 20% редакційного колективу – й мають на меті покращити фінансове становище газети, про що Los Angeles Times повідомляла окремо, посилаючись на обізнаних осіб.

"Керівництво має сісти за стіл перемовин зі щирим бажанням дійти згоди й разом з нами розробити план викупу компанії, де буде чітко зазначено, на яку кількість персоналу чи обсяг зекономлених коштів вони розраховують", – йдеться в заяві гільдії.

Члени також додають, що керівництво має докласти зусиль, щоб досягти цих цифр з якомога меншими скороченнями.

В електронному листі, надісланому Reuters у відповідь на його запит, гільдія стверджує, що не знає, яку саме кількість робочих місць скоротять.

"Керівництво відмовилося називати цю цифру для протоколу, і це один з приводів нашого завтрашнього страйку", – йдеться в листі.

"Ми розчаровані рішенням гільдії, але поважаємо їхнє право на страйк", – повідомила Los Angeles Times у відповідь на прохання прокоментувати ситуацію.

Скорочення плануються на тлі звільнення виконавчого редактора газети Кевіна Меріди, який пішов з посади того тижня, пропрацювавши на ній понад два роки.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!