ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ВВС звільнило радіоведучого за расистський твіт про королівське немовля

10.05.2019, 11:23
Фото - bbc.com

Британська телерадіомовна корпорація BBC звільнила радіоведучого Денні Бейкера через расистський твіт про новонародженого сина принца Гаррі та герцогині Меган Сассекської, повідомляє BBC.

Звільнили його за твіт з фотографією пари, що тримає за руки одягненого шимпанзе з підписом “Королівське немовля покинуло пологовий будинок”.

Бейкер уже видалив цей пост, але він отримав досить великий резонанс. Радіоведучого звинуватили в тому, що він знущається над расовою належністю герцогині Сассекської Меган, яка стала першою в історії британської королівської родини представницею змішаної раси.

Представник ВВС назвав твіт Бейкера “серйозною помилкою”. Твіт “суперечить тим цінностям, які ми, як компанія, намагаємося втілювати”, додали в корпорації.

“Вибачте, що моє фото малюка в помпезному вбранні викликало таку реакцію. Мені навіть на думку не спало [що пост можна витлумачити як расистський], тому що мій мозок цим не заражений. Щойно люб'язні люди вказали мені на можливі відтінки сенсу, я все зрозумів. Ось і все, що сталося. Жартівлива картинка. Розфуфирений шимпанзе. Мені дали зрозуміти. Я жахнувся. Стер. Вибачився”, – написав Бейкер після критики.

6 травня у принца Гаррі та герцогині Сассекської Меган народився первісток.

Liked the article?
Help us be even more cool!