ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ВВС замінила в проєкті акторку на штучний інтелект

29.03.2024, 14:06
Британська акторка Сара Пойзер. Фото – Getty Images

Британська акторка Сара Пойзер, відома своєю роллю в театральній виставі за мюзиклом “Мамма мія!”, заявила, що ВВС відмовилася від її послуг під час створення програми, замінивши її штучним інтелектом, повідомило видання Deadline.

Акторка отримала електронного листа про відмову від її послуг та оприлюднила його в соцмережі Х.

В електронному листі, надісланому продюсерською компанією, скриншот якого опублікувала акторка, йдеться: “Перепрошуємо за затримування: ВВС дала нам дозвіл на використання згенерованого ШІ голосу, тож Сара нам більше не потрібна”.

Пойзер не розголошувала, про що ця програма, і не відповіла на прохання видання прокоментувати новину.

Її допис розлетівся соцмережею. Низка її колег висловила бурхливе обурення рішенням компанії. Зокрема, в агентстві акторів озвучування Voice Squad, з яким співпрацює Пойзер, заявили, що “ШІ є загрозою для всієї індустрії, адже він позбавляє роботи митців, які по три роки навчалися в акторській школі й витратили ще багато років, удосконалюючи свої вміння”.

Пізніше ВВС оприлюднила заяву. Мовник пояснив, що використовує технологію ШІ в “дуже чутливому документальному матеріалі” для відтворення голосу особи, яка перебуває при смерті.

Там пояснили, що думали взяти Пойзер на роль, але її послуги вже не потрібні, адже ВВС прагне виконати бажання родичів цієї особи, додавши до програми короткий (і чітко маркований) уривок, де відтворено “голос, який уже неможливо почути”.

“Ми працюємо над дуже чутливим документальним матеріалом, де один з учасників перебуває при смерті й не може розмовляти. Ми щільно співпрацюємо з його родиною, щоб вирішити, як найкраще представити голос цього учасника наприкінці фільму, коли має бути зачитано написаний ним текст. Зважаючи на ці специфічні обставини й побажання родини, ми згодилися на використання ШІ для створення короткого уривка, де відтворено голос, який уже неможливо почути. Цей уривок у фільмі буде чітко маркований”, – йдеться в заяві ВВС.

Марія Ігнатьєва, Катерина Дячук

Liked the article?
Help us be even more cool!