ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ВВС спростувала фейкове відео, де нібито корпорація повідомила про термоядерну війну

20.04.2018, 14:38
Фото - ВВС/BENCHMARK ASSESSMENT

В інтернеті поширили фейкове відео, де нібито ВВС повідомляє про термоядерну війну. ВВС заявляє, що це все вигадки, і радить перевіряти правдивість відео на офіційному сайті.

Як зауважує ВВС, компанія, яка опублікувала відео в YouTube, чітко заявила, що це - вигадка. Проте у WhatsApp відео розповсюдили без цього роз'яснення, що призвело до введення в оману деяких користувачів.

На відео похмурий ведучий у студії, схожій на ВВС, повідомляє про “серйозний інцидент між Росією та НАТО”. “Попри сумнівні деталі лунає повідомлення про те, що російський спостережний літак обстріляли військово-повітряні сили НАТО”, - говорить ведучий.

Далі він повідомляє про ескалацію ситуації. Зокрема, нібито російські військові кораблі почали вражати цілі НАТО, а королівську родину евакуювали. В екстреному випуску новин радять усім залишатися вдома через початок термоядерної війни, яка знищила німецьке місто Майнц та частину Франкфурта.

“Ще раз повторюємо, що це все вигадки. Відео гарно виготовили, але є кілька ключових ознак, які видають підробку. Зокрема, попри використання бренду BBC шрифт, стиль та схема студії дуже різняться. ВВС радить перевіряти правдивість відео на офіційному сайті”, - заявляє ВВС.

Також ВВС повідомляє, що у відео знімається актор Марк Ріс, ролик випустили для ірландської компанії у 2016 році. “Його (ролик) створила компанія, що називається Benchmarking Assessment Group, як психометричний тест для її клієнтів, аби побачити, як вони реагують на сценарії катастроф”, - розповів ВВС Марк Ріс.

В оригінальному повідомленні на YouTube чітко інформують про те, що це вигадка.

“Як актор, який грає цю роль, я записав відео на зеленому екрані. Я не брав ніякої участі в його редагуванні чи випуску остаточного варіанту”, - каже він.

Ріс відправив запис Девіду Рінгвуду, керівнику служби оцінювання компанії Benchmarking Assessment Group.

Сайт цієї компанії повідомляє, що її заснували 2006 року в Ірландії. Вона співпрацює з клієнтами у сфері розробки “методологій оцінки відбору, розвитку та управління талантами”. Рінгвуд на запит прокоментувати ситуацію не відповів.

Прес-служба BBC 19 квітня повідомила, що корпорація знає про це відео. “Ймовірно, відео взяли з YouTube, де є повідомлення, що це інсценування”, - повідомив прес-секретар BBC.

Liked the article?
Help us be even more cool!