ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Встановлюються подробиці захоплення блогера Васіна - Геращенко

16.06.2017, 13:17

Представниця України в гуманітарній підгрупі мінського процесу Ірина Геращенко заявила, що зараз встановлюються всі подробиці щодо захоплення бойовиками донецького блогера Станіслава Васіна. Про це вона сказала в інтерв'ю газеті Факти, повідомляє Ліга.

“Поки намагаємося дізнатися всі деталі. У чому ще жах того, що відбувається? Коли в Мінську ти починаєш акцентувати увагу на чиїйсь долі, інша сторона, бачачи твою зацікавленість і біль за цю людину, відразу блокує все. Я іноді боюся говорити про когось, щоб не нашкодити”, - сказала Геращенко.

В СБУ поки не коментують Liga.net інформацію про захоплення в заручники Васіна і можливого включення його в список з обміну.

За словами Геращенко, кількість українських заручників збільшилася до 129.

“В першу чергу за рахунок цивільного населення. Останнім часом на окупованих територіях проукраїнськи налаштованих людей під надуманими приводами кидають до в'язниць. Там хочуть, щоб їх було більше, щоб шантажувати ними Україну”, - сказала Геращенко.

Вона підкреслила, що до них не пускають ні Червоний Хрест, ні ОБСЄ.

Як повідомляв ІМІ, 6 червня екс-народний депутат Єгор Фірсов на своїй сторінці у Facebook повідомив про зникнення в окупованому Донецьку журналіста Станіслава Васіна.

Зв’язок Радіо Свобода втратила з Васіним 2 червня. Востаннє Станіслав виходив на зв'язок з мамою в обід 2 червня.

Поліція 8 червня відкрила провадження за фактом зникнення журналіста Станіслава Васіна.

11 червня Служба безпеки України підтвердила зникнення Васіна у Донецьку.

Під псевдонімом Станіслав Васін, якого захопили у полон бойовики “ДНР”, писав журналіст, публіцист та письменник Стас Асєєв.

Станіслав Васін дописував для проекту Радіо Свобода “Донбас. Реалії”, “Українського тижня”, “Української правди”, “Дзеркала тижня”.

12 червня Радіо Свобода закликало до звільнення блогера й автора Радіо Свобода Станіслава Васіна (Асєєва), який зник у Донецьку в червні.

14 червня міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” закликала до негайного звільнення Станіслава Асєєва. Про це йдеться у заяві організації, наданій ІМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!