ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Усі телеканали Суспільного покажуть фільм про Сенцова “Етапом через пів Землі”

12.07.2019, 11:54
Фото – suspilne.media

Усі регіональні телеканали Суспільного мовника покажуть 13 липня документальний фільм про Олега Сенцова “Етапом через пів Землі” виробництва Громадського. Про це повідомляється на сайті "UA: Суспільне мовлення".

Фільм вийде в ефір до дня народження режисера. У такий спосіб "UA: Суспільне мовлення" долучиться до всесвітнього дня солідарності з Олегом Сенцовим #SaveOlegSentsov. 

Стрічку транслюватимуть о 14:30. Вона розповідає про українських політв’язнів Олега Сенцова та Олександра Кольченка, їхнє затримання в Криму й шлях до російських колоній.

Сенцова та Кольченка утримували в СІЗО в Москві, судили в Ростові, перевозили етапами на Урал й аж до російської Арктики. Автори фільму підрахували, що на двох вони проїхали майже 20 тисяч кілометрів – це половина шляху довкола світу. Для них ця подорож триває винятково Росією. І тільки в’язницями.

Знімальна група Громадського побувала в ключових містах на шляху їхнього етапу та дізналася, у яких умовах утримують політв’язнів та які люди опікуються їхніми долями там, куди так і не допустили українських консулів, куди й донині складно дістатись адвокатам.

Також деякі філії Суспільного влаштують офлайнові покази документального фільму. "UA:Одеса" організовує показ "Етапом через пів Землі" 13 липня о 15:00 в приміщенні Одеського хабу Академії суспільного мовлення, а "UA: Суми" запрошують на перегляд 13 липня о 18:00. 

Як повідомляв ІМІ, Олега Сенцова було затримано в Сімферополі в травні 2014 року. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив Олега Сенцова до 20 років, звинувативши в тероризмі.

Олег Сенцов перебуває у виправній колонії №8 “Білий ведмідь” міста Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політичних в’язнів Кремля. Він відмовлявся від вживання їжі 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня 2018 року через загрозу примусового годування.

Liked the article?
Help us be even more cool!