ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Верховна Рада відмовилась розглядати законопроект щодо протидії пропаганді держави-агресора

19.12.2017, 12:31

Верховна Рада не включила 19 грудня до порядку денного сесії законопроект №7299 про внесення змін до закону “Про телебачення і радіомовлення” щодо інформаційної безпеки та протидії пропаганді держави-агресора, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій запропонував депутатам включити до порядку денного цей законопроект із тим, щоб 21 грудня розпочати його розгляд.

Спікер парламенту тричі ставив на голосуванням свою пропозицію, проте всі три рази вона не набрала необхідної кількості голосів парламентарів (необхідний мінімум - 226 голосів “за”).

Як повідомляв ІМІ, 6 грудня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики рекомендував парламенту прийняти в першому читанні за основу законопроект №7299 “Про телебачення і радіомовлення” щодо інформаційної безпеки та протидії пропаганді держави-агресора”.

Проектом пропонується, зокрема, надати Міністерству інформаційної політики України право замовляти виробництво передач, метою яких є розвінчування ворожих міфів.

Також пропонується розширити повноваження керівництва Національної суспільної телерадіокомпанії України, пов’язані з трансляцією передач про заходи на території країни-агресора. Зокрема, до ст. 9 Закону “Про телебачення і радіомовлення” додається п. 9 “Національна суспільна телерадіокомпанія України має право не здійснювати трансляцію заходу, у тому числі спортивного або розважального, проведення якого відбувається на території держави-агресора та/або держави-окупанта, якщо така трансляція може містити елементи пропаганди та нести загрозу інформаційній безпеці України і щодо чого прийняте відповідне рішення Правління ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України”.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!