ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ВР порушує закон під час нинішнього обрання членів Нацради – Тарас Шевченко

04.07.2014, 11:26

Верховна Рада грубо порушила закон, перервавши 3 липня голосування за членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення та запланувавши переголосування на 4 липня. Про це на своїй сторінці у Facebook написав директор Інституту медіа права Тарас Шевченко, який є одним з авторів чинного закону про Нацраду та є одним з кандидатів від громадськості на посаду члена Нацради.

За його словами, Рада не обрала жодного члена Нацради оскільки кулуарні фракційні домовленності дали збій. «Так як ті особи, про обрання яких було домовлено, не пройшли, депутати просто припинили голосування і сказали, що продовжать його завтра, але не з наступного за рейтингом кандидата, як це визначає закон, а знову спочатку, з тих осіб, яких сьогодні відхилили! Це грубе порушення закону», - наголошує Шевченко.

«Голосування має продовжитися з того місця, на якому воно зупинилося, із сьомої людини за списком, визначеним рейтинговим голосуванням. Сьомою йде Марічка Бурмака, восьмим іду я», - пояснює він.

Депутати зобовязані голосувати щодо всіх кандидатів у порядку, визначеному рейтингом, підкреслює медіаюрист і додає, що немає жодних юридичних підстав зупинити голосування де заманеться і розпочати його спочатку.

«Замість того, щоб ще в березні сформувати професійний склад Нацради, яка буде захищати інформаційний простір держави, депутати все ніяк не можуть поділити Нацраду на партійні квоти», - резюмував він.

Нагадаємо, 3 липня, Верховна Рада не змогла обрати парламентську четвірку Національної ради з питань телебачення і радіомовлення через відсутність остаточних домовленостей між фракціями.

Парламент провів процедуру рейтингового голосування за всі 16 кандидатур, під час якої було визначено порядок висування кандидатів на результативне голосування. На розсуд депутатів було висунуто шістьох претендентів, які набрали понад 200 голосів під час рейтингового голосування - Ольгу Герасим'юк, Катерину М'ясникову, Олега Черниша, Олександра Ільяшенка, Катерину Котенко і Ростислава Мартинюка, але жоден з них не набрав необхідного мінімуму у 226 голосів.

Депутати вважати це голосування сигнальним, а 4 липня о 9-й ранку зібратися фракціям і провести консультації. І першим питанням порядку денного пленарного засідання поставити питання обрання Нацради.

«Телекритика»

Liked the article?
Help us be even more cool!