ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

VoxCheck та StopFake разом з Facebook протидіятимуть фейкам

27.03.2020, 15:51
Фото - theolivepress.es
Фото - theolivepress.es

Компанія Facebook повідомила про запуск 27 березня разом із організаціями VoxCheck та StopFake фактчекінгової програми в Україні для протидії дезінформації та фейковим новинам.

Про це повідомила пресслужба Facebook.

Ця програма є частиною системи заходів Facebook щодо покращення якості і достовірності інформації у стрічці новин, що складається з трьох напрямків роботи

Компанія видаляє облікові записи та контент, які порушують Стандарти спільноти чи Рекламну політику Facebook, зменшує розповсюдження фейкових новин та сенсаційного неправдивого контенту, а також повідомляє про них користувачів, надаючи більше деталей і контексту про дописи.

“Якщо експерт з перевірки фактів позначає інформацію як фейк, вона з'являється у стрічці новин нижче. Це допомагає зменшити і в результаті - зупинити поширення недостовірного контенту, а також мінімізувати кількість людей, які його побачать. Крім цього, зменшується поширення фейків сторінками чи доменами, які це роблять регулярно. І відтак – вони втрачають можливість монетизації контенту та розміщення реклами. Після позначення допису фейковим Facebook попереджає людей, які його бачать чи хочуть ним поділитися, що інформація недостовірна”, - йдеться у повідомленні.  

Сьогодні Facebook співпрацює з понад 55 партнерами, які перевіряють достовірність інформації понад 45 мовами по всьому світу, та інвестує у те, щоб продовжувати розширювати цю мережу.

Liked the article?
Help us be even more cool!