ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Волинська газета" виграла суд щодо роздержавлення

07.11.2017, 12:25

Господарський суд міста Києва 6 листопада вирішив повністю задовольнити позов “Волинської газети” до обласної державної адміністрації щодо підписання угоди про роздержавлення. Про це повідомляється на сайті “Волинської газети”.

Перше засідання щодо позову редакції до облдержадміністрації в особі її керівника Володимира Гунчика відбулося ще 21 вересня цього року. Суддя Господарського суду міста Києва Світлана Чебикіна перенесла розгляд справи №910/14668/17 на 25 жовтня, коли й сталося повторне засідання за участі обох сторін. Утім, суддя Світлана Чебикіна порадила надати більше фактів на користь сторін, а тому знову перенесла засідання - на 6 листопада.

Представники редакції та облдержадміністрації 6 листопада аргументували у суді позицію сторін. Розглянувши всі матеріали справи, Світлана Чебикіна ухвалила рішення повністю задовольнити позов редакції “Волинської газети” до ОДА. Через 5 днів сторони отримають письмове рішення суду, щоб його виконати.

Видання нагадує, що два роки тому колектив “Волинської газети” заявив про намір роздержавитись. Після цього, пише видання, Володимир Гунчик підписав розпорядження про вихід облдержадміністрації зі складу співзасновників газети в односторонньому порядку, а пізніше “висунув безпідставну вимогу перерахувати в бюджет 24% статутного капіталу”.

28 березня 2017 року “Волинська газета” отримала статус нової юридичної особи і була включена до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань. Щоб отримати нове свідоцтво про друкований засіб масової інформації, видання звернулося в Головне територіальне управління юстиції, де відповіли, що необхідно укласти угоду з облдержадміністрацією. Але, як стверджує редакція газети, Володимир Гунчик знову відмовився її підписувати.

Тому, зазначає видання, не залишалося жодного іншого шляху, як звертатися до Господарського суду міста Києва з позовом до суду про спонукання Волинської обласної державної адміністрації щодо укладення договору, необхідного для повного роздержавлення видання. Адже, зазначає газета, всупереч Закону України “Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації” від 24 грудня 2015 р. та Постанови Кабінету міністрів України №848 від 23 листопада 2016 р. голова облдержадміністрації Володимир Гунчик відмовляється підписувати передбачену статтею 7 угоду, чим свідомо перешкоджає виданню роздержавитися.

Як повідомляв ІМІ, раніше редакція “Волинської газети” звернулася з позовом до Господарського суду міста Києва про спонукання Волинської обласної державної адміністрації щодо укладення договору, необхідного для повного роздержавлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!