ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Волинська журналістка виграла суд у лісгоспу щодо доступу

05.08.2019, 11:00
Фото - Маї Голуб

Волинський окружний адміністративний суд повністю задовольнив позов журналістки Центру журналістських розслідувань “Сила правди” Оксани Петрук до Державного підприємства “Ратнівське лісомисливське господарство” і зобов'язав надати на запит про публічну інформацію копії договорів з приватними охоронними фірмами.

Таке рішення 26 липня ухвалив суддя Волинського окружного адміністративного суду Юрій Сорока, повідомляє представниця ІМІ у Волинській області.

Оксана Петрук 24 квітня цього року надіслала запит до ДП “Ратнівське лісомисливське господарство” з проханням надати копії договорів з приватними охоронними фірмами чи громадськими формуваннями про охорону приміщень, адмінбудівель, складів, ділянок лісу та іншого протягом 2018-2019 років та надати інформацію про кошти, витрачені лісгоспом на таку охорону у 2016-2017 роках.

Журналістка показала представниці ІМІ листи від лісгоспу, де був один із  відмовою надати запитувану інформацію.

Спочатку Оксана Петрук отримала лист, що відповідно до Закону України “Про доступ до публічної інформації” розпорядник може продовжити строк розгляду запиту до 20 робочих днів.  

У другому листі від лісгоспу йшлося про те, що копії договорів, які журналістка просить надати, містять, окрім прізвищ та імен, інформацію з обмеженим доступом. Також там зазначили, що підприємство не має права розголошувати без згоди суб’єкта персональних даних та погодження контрагента. І додали, що на їхні запити від 26 квітня цього року дозволу на розголошення інформації від охоронної компанії надано не було.  

Оксана Петрук вважаючи таку відмову протиправною, подала до суду адміністративний позов, який суд вирішив задовольнити повністю. Також суд ухвалив стягнути за рахунок бюджетних асигнувань ДП “Ратнівське лісомисливське господарство” на користь Оксани Петрук судовий збір у розмірі 768 (сімсот шістдесят вісім) гривень 40 копійок.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо таку апеляційну скаргу не було подано.

Як повідомляв ІМІ, у квітні цього року журналістка Оксана Петрук виграла судову справу у ДП “Ківерцівське лісове господарство”. Восьмий апеляційний адміністративний суд зобов’язав ДП “Ківерцівське лісове господарство” надати копії договорів з охоронними фірмами і громадськими формуваннями.

Liked the article?
Help us be even more cool!