ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Волинська журналістка програла суд щодо доступу

28.01.2019, 11:38

Волинський окружний адміністративний суд відмовив у задоволені позову журналістці громадської організації "Центр журналістських розслідувань “Сила правди” Оксані Ковальчук, яка судилася через ненадання відповіді на запит державного підприємства “Ківерцівське лісове господарство”.

Таке рішення суд ухвалив 23 січня, повідомляє представниця Інституту масової інформації у Волинській області.

Нагадаємо, журналістка подала позов до суду через відмову лісогосподарства надати їй копії договорів із приватними охоронцями та громадськими формуваннями. За інформацією Ковальчук, упродовж 2016–2017 років це підприємство витратило на приватних охоронців майже півмільйона гривень.

Під час судового засідання 23 січня Оксана Ковальчук заявила клопотання долучити до матеріалів справи витяг із Єдиного держреєстру судових рішень у подібній справі про доступ до публічної інформації.

За її словами, це схожа справа Миколаївського окружного адміністративного суду, де відповідачем виступає держпідприємство, яке стверджує, що не отримує державного фінансування, тому не належить до розпорядників інформації в розумінні про доступ до публічної інформації.

Журналістка зауважила, що там якраз ідеться про те, чи належить до публічної подібна запитувана інформація, чи ні. Однак суд відмовив у доданні цієї справи.

Представник відповідача Віталій Крючков у суді зазначив, що в цьому випадку ДП “Ківерцівське лісове господарство” не отримує бюджетних асигнувань. Також він зауважив, що договорами передбачено обмеження надання інформації, яку просила надати журналістка у відповіді на запит. За його словами, є небезпека поширення інформації, що може завдати шкоди репутації лісового господарства.

Суддя  Волинського окружного адміністративного суду Андрій Ксензюк, вислухавши сторони, зазначив, що суд вирішив у задоволені позову Ковальчук Оксани відмовити.

Журналістка повідомила ІМІ, що оскаржуватиме рішення суду.

Liked the article?
Help us be even more cool!