ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Волинська ДФС планує звернутися до Нацради та КЖЕ щодо "Аверсу"

19.07.2019, 13:11
Фото - YouTube

Головне управління Державної фіскальної служби у Волинській області заявило про поширення луцьким телеканалом “Аверс” недостовірної інформації 9 липня у програмі теленовин “На часі” про нібито затримання керівництва обласної ДФС та планує звернутись з цього приводу до Нацради з питань телебачення і радіомовлення та Комісії з журналістської етики.

Про це йдеться у відповіді ГУДФС у Волинській області на запит представниці ІМІ у Волинській області.

Як повідомили у ДФС, 9 липня на YouTube ТРК “Аверс” у програмі “На часі” оприлюднили сюжет авторства журналістки Наталія Поліщук. Журналістка у сюжеті стверджувала, що 9 липня правоохоронці під час слідчих дій затримали начальницю ДФС в області Світлану Савчук та кількох її заступників, які замішані в корупційній схемі з розмитнення автомобілів. Також у сюжеті стверджується, що правоохоронці мали ще затримати керівника податкової міліції Ярослава Павлючика, проте їм це не вдалося.

Вся розповсюджена інформація є недостовірною, зазначили в ГУДФС у Волинській області. 

“Ні начальник ГУДФС в області Савчук С.П., ні будь-хто з її заступників 09.07.2019 р. правоохоронними органами за підозрою у будь-якого кримінального порушення не затримувались”, - йдеться у відповіді ДФС.

Також у фіскальній службі зазначили, що ні керівництву та жодному з працівників ГУ ДФС у Волинській області жоден правоохоронний орган не повідомляв про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, в тому числі пов’язаного із “корупційними схемами з розмитнення автомобіля”. Також жодних дій щодо затримання щодо працівників податкової Волині 9 липня не вживалося.

Також у ДФС наголосили на маніпуляції з відеорядом у сюжеті “Аверсу”. 

“Водночас, для підсилення сприйняття аудиторією неправдивої негативної інформації, яку телеглядачі не мали змоги перевірити чи проаналізувати на момент демонстрації сюжету, журналісти ТРК “Аверс” також використали у вищезазначеному сюжеті фотоматеріали із вилученими грошовими коштами, валютними цінностями, номерними знаками, тощо, які ні  у приміщенні ГУ ДФС у Волинській області, ні вдома працівників не виявлялися та не вилучалися. Однак саме такий відеоряд, що супроводжує сюжет Наталії Поліщук про причетність фіскальної служби до вчинення кримінального правопорушення”, - зазначає фіскальна служба. 

Оскільки, зазначає ДФС, у зазначеній телепрограмі журналісти “Аверсу” наголошують, що оприлюднена ними інформація “отримана з достовірних джерел”, то телеканалу був надісланий запит з проханням повідомити про джерела “достовірної інформації”. 

Також ДФС просить повідомити, чи перевірялася вказана інформація перед розповсюдження у ЗМІ у представників правоохоронних органів, а також у прес-службі ГУ ДФС у Волинській області чи безпосередньо у її керівників.

“Після отримання відповіді на зазначений запит буде вирішуватися питання щодо оскарження неправомірних дій журналістів ТРК “Аверс” відповідно до вимог чинного законодавства України, з інформуванням Нацради з питань телебачення і радіомовлення та Комісії з журналістської етики”, - зазначили у ДФС.

Редакторка ТРК “Аверс” Наталія Московка повідомила представниці ІМІ, що заяву ДФС про недостовірність такої інформації канал розміщував в ефірі.

У Державному бюро розслідувань у відповіді на запит ІМІ повідомили, що слідчі Центрального апарату ДБР викрили протиправну схему формування податкового кредиту з ПДВ підприємствами-імпортерами транспортних засобів на території Волинської області. Такий “тіньовий ринок” діяв за сприяння та безпосередньої участі  службових осіб ГУ ДФС у Волинській області, зазначили у ДБР.

Слідчі ДБР провели 14 санкціонованих обшуків у приміщенні територіального органу ДФС, місцях проживання  його службових осіб. Також обшуки проводили за адресами конвертаційних груп, у ході яких документувалась причетність фігурантів  справи до протиправної схеми. Триває досудове розслідування.

Liked the article?
Help us be even more cool!