ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Волонтери випускають газету для бійців АТО

29.07.2016, 11:36

«Знамено перемоги» — так називається пілотний проект інформаційного вісника, що випускається волонтерами за сприяння Держкомтелерадіо для дислокованих у зоні АТО бійців 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, повідомляє Соцпортал.

Вже вийшло 6 номерів газети, на підході – ще два. Видання виходить щотижнево форматом А3. На двох шпальтах подається хроніка подій на сході країни, друкуються розповіді про солдат, сержантів та молодших офіцерів бригади. Окремі публікації присвячені історії бригади, в якій під час Другої світової війни воював письменник, Герой України Олесь Гончар. Публікуються дитячі листи, присвячені українським воїнам, невеликі художні твори, є рубрика гумору «Перець на передовій» тощо.

 Ідея створення армійської газети для конкретної військової бригади належить члену НСПУ, колишньому військовому журналісту Анатолію Гаю. До речі, він сам, його дід та батько служили саме у 72-й окремій механізованій бригаді. Дід, Семен Єфремович Гай, старшина мінометної роти 224 стрілецького полку, загинув у боях на озері Балатон під час Другої світової війни. Батько, Іван Семенович, командир зенітної установки, пройшов у складі 72-ї бригади всю війну. Зараз допомагає сину робити газету для бійців, які захищають Україну від російського агресора.

Пілотний проект видання повністю здійснюється за рахунок волонтерів та громадськості. Обов’язки редактора виконує А. Гай, верстає газету його син Юрій. Друкує та доставляє газету бійцям Благодійний бібліофонд Ярослава Мудрого.

Ідею створення низової армійської преси підтримало Міноборони, зараз розглядається питання створення інформаційних вісників для інших бойових формувань.

«Держкомтелерадіо готовий надати організаційно-методичну та кадрову допомогу у створенні преси для бійців, — зазначив перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак. — Адже українське друковане слово вкрай важливе в умовах обмеженого доступу бійців до інформації».

Liked the article?
Help us be even more cool!