ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Волинській журналістці відмовили в наданні інформації

03.08.2016, 15:22

Головне управління Національної поліції України відмовило журналістці «Громадського радіо» Ірині Мусій у наданні списку працівників поліції, котрих понизили чи підвищили у зв’язку з переатестацією. Журналістка подає скаргу до Уповноваженого ВРУ з прав людини щодо порушення права на доступ до публічної інформації. Про це вона повідомила сьогодні, 3 серпня, регіональній представниці ІМІ у Волинській області.

«18 липня 2016 року з метою підготовки матеріалу звернулася до Головного управління нацполіції у Волинській області із запитом, у якому просила надати мені список імен із зазначенням посад новопризначених працівників поліції в післяатестаційний період (тобто з березня по липень цього року) тих працівників, кого за результатами переатестації понизили, підвищили, або залишили працювати на своїх посадах, а також накази начальника управління Петра Шпиги про їх призначення чи звільнення, – зазначає Ірина Мусій. – Однак у відповіді, датованій 21 липня, зазначено, що це персональні дані і згоди на їх оприлюднення самі працівники не надавали. Також мені відмовили надати копії наказів щодо особового складу обласного управління нацполіції, аргументуючи тим, що це – службова інформація».

Як повідомляє журналістка Ірина Мусій, сьогодні вона надіслала до Уповноваженого Верховної ради України скаргу, підготовлену юристом ІРРП Олександром Бурмагіним, із проханням усунути «порушення права на доступ до публічної інформації та притягнення правопорушника до адміністративної відповідальності за статтею 212-3 КУпАП». Зокрема, вона просить провести перевірку щодо адміністративного правопорушення посадовою особою нацполіції Волинської області й притягти до відповідальності осіб, котрі перешкоджають в отриманні публічної інформації. 

ІМІ

Liked the article?
Help us be even more cool!