ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Волинській облраді "нічого не знають" про тих, хто не пускав журналістів у сесійну залу

21.07.2016, 13:29

Таку відповідь на інформаційний запит отримало Інтернет-видання «Волинське агентство розслідувань» 20 липня, – інформує регіональна представниця ІМІ у Волинській області.

Зокрема, головний редактор видання Анатолій Котлюк на своїй сторінці у Facebook зазначив: «Прийшла відповідь з Волиньради про перешкоджання нашій Василині в тому, щоб пройти в сесійну залу. Відповідь як відповідь. Головне, що правдива, бо облрада й справді до «Варти порядку» не має стосунку. Голова – це ж не вся рада».

Як повідомив Анатолій Котлюк, у запиті, адресованому Волинській обласній раді, журналісти ВАРу просили надати відповідь на два питання: 1) хто були ті особи, котрі 14 липня перешкоджали журналістам потрапити в сесійну залу? 2) як охорона облради допустила цих осіб у сесійну залу. Отриману відповідь головний редактор видання розцінює як відписку.

За його словами, «офіційно облраду охороняє Національна гвардія, але «Варта порядку» завжди є в будівлі ради під час сесії». «Кажуть, що на громадських засадах. Крім того люди з шевронами "Варти порядку" не щодня, але й у позасесійні періоди чергують на вході в будівлю ради з нацгвардійцями», – зауважує Анатолій Котлюк.

Підтвердженням цього є фото людей, котрі перешкоджали журналістам потрапити в сесійну залу, відеозапис журналіста Мирослава Ватащука й аудіозапис коментаря голови ГФ «Варта порядку» Олександра Волянюка, переданий у слідчий відділ Луцького відділення ГУНП у Волинській області.

_________

Нагадаємо, 14 липня журналістку інтернет-видання «Волинське агентство розслідувань» Василину Боруцьку та головну редакторку видання «Відомості.UA» люди в цивільному не пускали в сесійну залу Волинської обласної ради. 

У цих особах журналісти впізнали активістів «Варти порядку» – громадського формування, яке де-факто належить нинішньому голові Волинської обласної ради Ігореві Палиці.

ІМІ

Liked the article?
Help us be even more cool!