ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Волинська міліція запевняє, що допит шеф-редактора «Аверсу» безпосередньо стосувався розслідування справи

18.10.2012, 01:16
Шеф-редактора ТРК «Аверс» Наталію Московку викликали для дачі свідчень у слідче управління УМВС України у Волинській області через те, що у ході досудового слідства виникла така потреба. Про це повідомили у секторі зв'язків з громадськістю УМВС України у Волинській області, передає “Телекритика”.

Також у міліції запевняють, що шеф-редактора газети «Аверс-прес» Андрія Лева викликали на допит через те що, як встановило слідство, події, які мали місце 13.09 (хуліганські дії в офісі кандидата в народні депутати Олени Голєвої) та 29.08 (мітинг під стінами облдержадміністрації) були організовані одними й тими ж людьми.

«Оскільки Луцьким міськрайонним судом Волинської області Андрія Лева притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 185-1 КУпАП як активного учасника подій 29.08.2012 року відповідно були усі підстави вважати, що він причетний і до подій, що відбулися 13.09.2012 р.», - йдеться у повідомленні.

Крім того, у міліції запевняють, що усі запитання поставлені Наталії Московці під час допиту безпосередньо стосувалися розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом хуліганських дій в офісі Олени Голєвої: «Органи досудового слідства вправі ставити ті питання, які вважають за необхідне з метою всебічного, повного і об'єктивного з'ясування всіх обставин подій, що розслідуються. Допит пані Московки проводив інший слідчий, а не той, що запрошував, оскільки у справі створена слідчо-оперативна група з кількох слідчих, у тому числі й слідчого, який проводив допит. Щодо приходу у слідче управління УМВС України у Волинській області Олени Голєвої: пані Голєва перебувала у слідчому управлінні у зв'язку з тим, що проводився її додатковий допит».

Оскільки у справі проводиться досудове слідство, деталі розслідування наразі не розголошуються.

Нагадаємо, 12 жовтня 2012 року у Луцьку міліція викликала на допит шеф-редактора телеканалу «Аверс» Наталку Московку та головного редактора газети «Аверс-прес» Андрія Лева. Журналісти проходять як свідки у кримінальній справі, порушеній за фактом хуліганських дій в офісі кандидата в народні депутати, представника Європейської партії України Олени Голєвої, хоча самі стверджують, що на місці інциденту присутні не були і знімальну групу туди не посилали.

За словами Московки допит майже не стосувався кримінальної справи, а правоохоронцірозпитували про діяльність телекомпанії і роботу журналістів, по те, що саме вони знімають і кому надають матеріали. Наталка Московка трактує такі дії як втручання в роботу телерадіокомпанії і в роботу журналістів.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!