ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Власника UMH Курченка внесли у список санкцій РНБО

24.05.2018, 12:00

Бізнесмен-утікач, власник медіахолдингу UMH Cергій Курченко, який знаходиться в міжнародному рошуку, вперше внесений до списку санкцій Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У додатку до рішення РНБО від 2 травня 2018 року, оприлюдненому на сайті Президента України, у списку фізичних осіб, щодо яких застосовуються обмежувальні заходи (санкції), зазначений бізнесмен, власник групи компаній “Східно-Європейська паливно-енергетична компанія” Курченко Сергій Віталійович .

Ці санкції передбачають: блокування активів (тимчасове обмеження права особи користуватися і розпоряджатися належним їй майном); запобігання виведенню капіталів за межі України; заборона участі в приватизації, оренди державного майна резидентами іноземної держави і особами, які прямо або побічно контролюються резидентами іноземної держави або діють в їх інтересах; повну або часткову заборону здійснення операцій з цінними паперами, емітентами яких є особи, щодо яких застосовані санкції відповідно до цього закону.

Крім того, згідно із санкціями, Курченку заборонена видача дозволів, ліцензій Національного банку України на здійснення інвестицій в іноземній державі, розміщення валютних цінностей на рахунках і внесках на території іноземної держави і ін.

Санкції вводяться на строк три роки.

Нагадаємо, Сергій Курченко фігурує в кримінальному провадженні як керівник злочинної організації, яка впродовж 2010-2014 років здійснила тяжкі та особливо тяжкі злочини у сфері господарських операцій зі зрідженим газом.

З березня 2014 року Курченко знаходиться в міжнародному розшуку.

Liked the article?
Help us be even more cool!