ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Власниця "Хвилі", яка напала на житомирських журналістів, ігнорує судові засідання

19.02.2016, 13:24

Власниця готельно-оздоровчого комплексу “Хвиля”, яка 29 жовтня 2015 року напала на житомирських журналістів, не з’являється на судові засідання до Богунського районного суду м.Житомира, повідомляє Житомир.info.

Так, Волинець не з’явилася на перше підготовче судове засідання, яке мало відбутися 8 лютого. Сьогодні, 19 лютого, обвинувачена знову не з’явилася на розгляд справи.

На сьогоднішнє судове засідання з’явилися всі п’ять постраждалих журналістів, але нікого зі сторони обвинувачення на суді не було, тож розгляд справи вирішили перенести.

Суддя Наталія Гулак зазначила, що без обвинуваченої справа не розглядається. “Щоб вам було зрозуміло, процедура проходить в два етапи: перше засідання - підготовче. Друге вже - розгляд справи. Як перше, так і друге проходять за участі всіх учасників. Якщо з потерпілими мені простіше, то без обвинуваченої справа не розглядається”, - сказала суддя.

Причини неявки Євгенії Волинець ані суду, ані прокуратурі невідомі.

“Прийшло повідомлення від пошти, що повістка вручена, але прийнята не нею, а якоюсь іншою особою. Якби розписувалась Волинець, тоді можна застосувати заходи впливу. Ми перевіримо, хто ця особа, навіть прокурор не знає, хто ця особа, і вирішимо питання. Оскільки по матеріалам справи до неї не обирався запобіжний захід на даний час. З урахуванням причини неявки, будемо вирішувати питання в підготовчому засіданні. Повістку вручала пошта. Ми направляємо рекомендований лист – судову повістку, є відповідний штемпель. За правилами, поштарка повинна доставити адресату. Вона вручила комусь іншому. Можливо, там довіреність була. Я не знаю”, - розповіла суддя.

Прокурор Житомирської місцевої прокуратури Марина Тітова запропонувала відкласти розгляд справи. “Будемо відкладати. Давайте повістку, я передам оперативному уповноваженому, нехай кожного дня ходить до наступного засідання. Я їй телефонувала, відправила СМС-повідомлення. Просто я переживаю, щоб вона не була десь у Польщі, враховуючи те, що мені польською мовою оператор повідомив, що у абонента відімкнений телефон”, - зазначила Тітова.

Наступний розгляд справи призначено на 11 березня.

Як повідомляв ІМІ, 29 жовтня 2015 року хазяйка готельно-оздоровчого комплексу “Хвиля” Євгенія Волинець напала на знімальну групу Житомир.info під час зйомки сюжету про пожежу. Спочатку охоронець не пускав їх на територію, потім прибігла хазяйка, відібрала у журналістів базу і мікрофон, порвала дріт.

Через деякий час Волинець напала на знімальну групу каналу СК-1, зокрема на журналістку Яну Кухарчук (Черпицьку) та побила журналістку Житомир.today Марію Маслюківську.

За фактом перешкоджання журналістській діяльності у поліції відкрили кримінальне провадження за 171 статтею.

9 грудня 2015 року власниці готельно-оздоровчого комплексу “Хвиля” Євгенії Волинець, яка 29 жовтня 2015 року напала на знімальну групу Житомир.info під час зйомки сюжету про пожежу комплексу, оголошено про підозру.

29 січня 2016 року житомирська поліція направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно власниці готельно-оздоровчого комплексу “Хвиля” Євгенії Волинець, яка напала на знімальну групу Житомир.info під час зйомки сюжету про пожежу комплексу.

Волинець пред’явлено звинувачення за двома статтями Кримінального кодексу. “Обвинувачення пред’явлено по двом статтям Кримінального кодексу: 171 стаття “Перешкоджання законній професійній діяльності журналіста” і стаття 347 з позначкою 1 “Умисне знищення чи пошкодження майна журналістів”.

Liked the article?
Help us be even more cool!