ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Власник ATR заявив, що оператор виконував на мітингу свою роботу

22.04.2015, 12:33

Власник кримськотатарського телеканалу ATR Ленур Іслямов заявив, що затриманий оператор телеканалу Ескендер Небієв перебував на мітингу 26 лютого 2014 року в якості телеоператора і виконував свої службові обов’язкі. Про це Іслямов повідомив “Відкритій Росії”.

“На мітингу, який відбувся 26 лютого 2014 року, Ескендер Небієв виконував свої службові обов'язки, він був відправлений туди саме як телеоператор: ми вели прямий ефір”, - сказав він.

Іслямов вважає, що затримання журналіста має політичні причини. Він зазначив, що це перше затримання журналіста у “справі кримських татар”.

“Я вважаю, що в арешті Ескендера Небієва є політичний підтекст. Це вже не перше затримання у так званій справі 26 лютого, але співробітника ATR затримують вперше. Навіть у березні 2014 року, коли під час окупації Криму російськими військами ми висвітлювали те, що відбувалося в аеропорту Бельбек, у силовиків зберігалося розуміння того, що кожен виконує свою роботу і професійний обов'язок журналіста - висвітлювати важливі події”, - сказав він.

Як повідомляв ІМІ, 20 квітня у Сімферополі слідчий комітет РФ в Криму затримав після обшуку оператора кримськотатарського телеканалу ATR Ескендера Небієва, йому інкримінують участь у мітингу 26 лютого 2014 року під кримським парламентом.

26 лютого 2014 року під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і “Русского единства”. Організаторами заходу виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер “Русского единства” Сергій Аксьонов. Тоді в результаті зіткнень двоє людей загинули. Слідчий комітет Росії порушив за цим фактом кримінальну справу.

У справі “26 лютого” в Криму вже заарештовано кілька осіб, у тому числі заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

Liked the article?
Help us be even more cool!