ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Влада Маріуполя закрила інформацію на офіційному сайті за понад 200 тис. грн

28.02.2024, 14:35
Юлія Гаркуша
Офіційний сайт міської ради Маріуполя. Скриншот Юлії Гаркуші

Міська влада Маріуполя витратила близько 247 033 гривень за технічний супровід офіційного сайту міськради та зміну його функціональності. 

Про це йдеться у відповіді виконкому Маріупольської міської ради на запит маріупольської громадської організації “Разом”.

Організація запитувала про суму витрат на обслуговування та функціонування сайту (https://mariupolrada.gov.ua) у 2022–2023 роках. 

У відповіді зазначено, що сума витрат за технічний супровід сайту, зміну його функціональності, зокрема для запобігання витоку інформації і унеможливлення відкритого доступу до неї з  боку ворожих об'єктів за 2022 рік, становить 187 тис. 875 грн, і за період січень-жовтень 2023 року – 59 тис. 158 грн. 

Представниця Інституту масової інформації в Донецькій області зазначає, що зараз сайт не працює. Усі сторінки для читача закрито, в разі переходу на розділи сайт не реагує. Єдиний розділ, який зрідка оновлюється, – це розділ новин.

Стрічка новин на сайті міської ради Маріуполя. Фото Юлії Гаркуші

Заступник міського голови Маріуполя Сергій Орлов у коментарі представниці ІМІ зауважив, що публічний доступ до інформації на сайті міськради був обмежений для захисту інформації, оскільки місто нині окуповане РФ.

Він пояснив, що вся територія Маріупольського району Донецької області (включно з містом Маріуполем) з 5 березня 2022 року визнана тимчасово окупованою Росією.

“Росія продовжує проводити активні бойові дії з метою захоплень нових територій України. Для досягнення зазначеної цілі використовуються всі наявні ресурси, зокрема технології OSINT (розвідка з використанням відкритих джерел інформації, у тому числі вебресурси, електронні реєстри, бази даних тощо). Публічний доступ до інформації, що містить офіційний сайт міської ради, був тимчасово обмежений з метою захисту інформації (документів, персональних даних тощо), доступ до якої може сприяти окупаційній владі та становити загрозу життю і власності мешканців Маріупольської територіальної громади”, – розповів Сергій Орлов. 

Водночас він додав, що зараз опрацьовується питання можливості часткового відкриття публічного доступу до окремих розділів.

Liked the article?
Help us be even more cool!