ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Влада Києва запевняє, що витік з міських камер спостереження неможливий

Комплексна система відеоспостереження Києва використовує власну закриту мережу. Це означає, що передання інформації виробнику чи іншим стороннім особам неможливе.

Про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва і заступник міського голови Петро Оленич у відповідь на розслідування проєкту Радіо Свобода "Схеми". У ньому йшлося про те, що сотні тисяч систем відеоспостереження в Україні передають інформацію на сервери китайського виробника.

Водночас він підтвердив, що камери відеоспостереження Hikvision дійсно працюють у Києві.

"Система регулярно перевіряється відповідними органами безпеки, працює більше п'яти років, і жодних подібних інцидентів за цей час не зафіксовано", – зазначив Оленич.

Напередодні "Схеми" оприлюднили розслідування про те, що системи відеоспостереження в Україні передають інформацію на сервери китайського виробника, що створює безпекові ризики. 

У розслідуванні фігурують камери виробництва китайських компаній Hikvision та Dahua. США заборонили їхній імпорт через "загрозу національній безпеці", а в Україні їх встановлюють як державні підприємства і приватні компанії, так і громадяни.

Liked the article?
Help us be even more cool!