ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Влада Китаю заборонила ЗМІ писати про перемогу на "Оскарі" режисерки Хлої Чжао

27.04.2021, 10:26
Фото – Reuters / ВВС
Фото – Reuters / ВВС

Китайські соцмережі й пошуковики видаляють новини та повідомлення, присвячені перемозі режисерки Хлої Чжао і її фільму “Земля кочівників” на 93-й церемонії вручення нагород Американської кіноакадемії. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Wall Street Journal.

Хлоя Чжао, яка народилася в Китаї, але в шкільному віці переїхала до США, стала першою в історії китаянкою, яка завоювала “Оскар” у номінації “Кращий режисер”.

Однак відділ пропаганди Компартії КНР заборонив державним медіа писати про успіх Чжао через її “минулі публічні висловлювання”, розповіли The Wall Street Journal джерела в місцевих ЗМІ. Раніше Чжао критикували в китайській пресі за інтерв’ю журналу Filmmaker 2013 року, в якому вона говорила, що в Китаї всюди брехня.

Як помітили в The Wall Street Journal, наразі пошукові запити про Чжао на найбільших у КНР пошукових платформах Baidu і Sogou ведуть тільки на попередні новини про режисерку або на віддалені матеріали про “Оскар”. Також видаляються повідомлення користувачів про Чжао в соцмережах Weibo, Wechat і Zhihu.

Серед великих державних ЗМІ Китаю про перемогу Чжао на “Оскарі” написало тільки англомовне державне видання Global Times, яке закликало режисерку у своєму матеріалі “стати зрілішою” й “уникати непорозумінь”.

Фільм “Земля кочівників” був удостоєний головних нагород Американської і Британської кіноакадемій, “Золотого глобуса”, а також Венеціанського кінофестивалю. Сама Хлоя Чжао стала другою (після Кетрін Бігелоу) в історії жінкою, що отримала режисерський “Оскар”.

Раніше влада КНР надіслала в китайські ЗМІ рекомендації не транслювати в прямому ефірі церемонію вручення премії “Оскар” і зменшити увагу до висвітлення нагород. Як повідомило агентство Bloomberg із посиланням на джерела, це спричинене тим, що картина про гонконгські протести 2019 року “Не розділяй” (Do Not Split, 2020) була номінована Американською академією кіномистецтва на звання кращого документального короткометражного фільму.

Liked the article?
Help us be even more cool!