ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Влада Кременчука заявляє, що не тисне на журналістів "Візиту"

17.10.2014, 11:15

Кременчуцька міська рада заявляє, що не чинить ніякого тиску на журналістів приватної телекомпанії “Візит” і не вводила ніякої цензури. Про це повідомляється на сайті Кременчуцької міської ради.

“Виконавчий комітет Кременчуцької міської ради офіційно заявляє, що ніякого тиску чи то утиску на журналістів приватної телекомпанії «Візит» не чинив і не чинить. Ніякої цензури на телеканалі «Візит» не вводив і не міг ввести, оскільки це приватна телекомпанія, і редакційну політику визначають її власники та працівники. Журналісти телекомпанії «Візит» мають такі ж права і можливості доступу до публічної інформації як і їхні колеги з інших засобів масової інформації відповідно до чинного законодавства України”, - заявляють у міськраді.

Також міськрада зазначає, що співробітники телеканалу заявляють про намагання влади блокувати роботу журналістів каналу. “При цьому жодних офіційних скарг чи заяв до Кременчуцької міської ради, виконавчого комітету не надходило”, - зауважують в міськраді.

Таку заяву і позицію журналістів “Візиту” влада Кременчука розцінює “як невдалий піар – хід напередодні парламентських виборів, щоб вкотре привернути до себе увагу суспільства”.

Крім того, міська влада вважає, даний бойкот – бойкотом саме кременчужанам, які є абонентами ПТК «Візит». “А вирішувати якісь свої внутрішні конфлікти за рахунок громади – є недопустимим, тим паче, що ПТК «Візит» є монополістом у м.Кременчуці у сфері телебачення”, - зазначили в міськраді.

Як повідомляв ІМІ, 15 жовтня у Кременчуці (Полтавська обл.) приватна телекомпанія "Візит" припинила мовлення на знак протесту проти тиску з боку влади, журналісти каналу вимагають незалежної редакційної політики.

16 вересня у Полтаві під Апеляційним судом Полтавської області начальник організаційного відділу виконкому Кременчуцької міськради Валерій Декусар змусив журналістку ТРК “Візит” Оксану Цокур пройти “коридором ганьби“, який влаштували мітингувальники за справедливе розслідування справи про вбивство мера Кременчука Олега Бабаєва.

У вересні ТРК “Візит” заявила про посилення тиску на журналістів телеканалу «Візит» та спроби взяти під контроль телеканал, та просить НМПУ захистити від чиновників. На телеканалі заявляють, що останні події в місті пов’язані із вбивством міського голови Кременчука Олега Бабаєва, та взяттям під варту керівника телекомпанії, знову дали поштовх до репресивних дій проти ТК «Візит».

Liked the article?
Help us be even more cool!