ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Визволена з полону журналістка Сворак розповіла про завдання від спецслужб

16.01.2017, 12:49

Івано-франківська журналістка Ольга Сворак, яку 27 грудня 2016 року звільнили з полону бойовиків “ЛНР”, повідомила, що за завданням спецслужб допомагала людям на лінії розмежування. Про це вона повідомила 11 січня на прес-конференції у Івано-Франківську, повідомляє “Галка”.

За словами Сворак, загалом на території “ЛНР” вона перебувала з березня минулого року. Відповідні служби знали про її поїздку, оскільки вона там виконувала певні завдання.

“Моєю місією була допомога людям на лінії розмежування, і я її виконувала. І це є підтверджено. Це питання не підлягає розголосу на даний момент”, – сказала Сворак.

Однак на уточнююче запитання, в якій ролі вона виконувала це завдання, Сворак не стрималася. “Ви знаєте, мені здається, що франківські ЗМІ вже давно за мене це все придумали. Ви такі розумні – придумайте щось самі… Як допомагала? Хай буде, що хліб носила. Я приїхала додому, і думала, що буду себе тут комфортно відчувати, але відчула зовсім іншу ситуацію”, – відповіла Сворак.

“Це був громадський обов’язок і патріотизм. Про те, що я їду і там, всі необхідні служби знали, і СБУ і інші”, – запевнила вона.

Про звільнення вона не знала, її везли з мішком на голові та у наручниках. “Вже коли приїхала додому, дізналася, що я стала маріонеткою в політичних іграх, про які я не знала. Бо я була в інформаційному вакуумі, в луганському СІЗО… Даю згоду на перевірку поліграфом у СБУ, я дійсно працювала на користь України”, – сказала вона.

Крім того, Сворак спробувала пояснити і свої стосунки з прихильником так званої “ЛНР”. “Щоб мені там довіряли, і я могла комусь допомагати, повинна бути якась легенда. Це був прихильник “ЛНР”, і він пізніше мене здав “МГБ”, – сказала жінка.

Сворак сказала, що їй віддали особисті речі, але не ноутбук, телефон, паспорт та інші документи.

Щодо свого “зізнавального” відео, де Сворак була при макіяжі, то дівчина натякнула, що так вона прикривала сліди від побоїв.

“З підвалу мені сказали – або відео, або залишаєшся на підвалі. В СІЗО ставилися акуратно. А на підвалі МГБ по сім годин допит тривав. Мені треба було власноруч писати, що я вибираю розстріл, а не довічне ув’язнення…Так, били”, - сказала вона.

Як повідомляв ІМІ, Ольга Сворак була затримана 21 червня 2016 року, коли перебувала на окупованій території за власною ініціативою. Обставини і причини її потрапляння на територію “ЛНР” невідомі.

27 грудня 2016 року Ольга Сворак була звільнена з полону бойовиків “ЛНР”.

Фото - "Галка"

Liked the article?
Help us be even more cool!