ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вишгородська РДА відмовилась повідомити, яку площу земель віддала держава на території Нових Петрівців

20.04.2012, 03:54
Вишгородська районна державна адміністрація Київської області відмовилась надати інформацію на запит журналіста “Української правди” Сергія Лещенка щодо площі земельних ділянок, які Вишгородська РДА здала в оренду або продала на території Новопетрівської сільської ради за 2010-2011 роки. Про це у своєму блозі написав Лещенко.

У відповіді на запит голова Вишгородської райдержадміністрації Олександр Приходько зазначив:

“Запитувана інформація стосується права приватної власності, інших прав та охоронюваних законом інтересів інших осіб, письмовий дозвіл на доступ до якої відповідно до вимог частини другої статті 6, частини першої, другої статті 10 Закону України “Про доступ до публічної інформації” не надано".

Свій запит журналіст направив після того, як дізнався, що у резиденції “Межигір'я” розпочалося нове масштабне будівництво із застосуванням баштового крану. Як написав журналіст, “тепер кран перемістили в нижнє Межигір'я - він зводить нову споруду неподалік службового в'їзду в резиденцію та вертолітного майданчика Януковича”.

“Я зробив новий запит повідомити хоча би площу земельних ділянок, які Вишгородська районна адміністрація здала в оренду або продала на території Новопетрівської сільської ради за 2010-2011 роки. Тобто я не просив повідомити, яким фірмам здали в оренду землю, за скільки здали та хто підписав документи. Я просив лише повідомити, яку частку своїх земель втратила держава, продавши або передавши їх в оренду”, - написав журналіст.

Як вважає медіа-юрист Інституту масової інформації Роман Головенко, голова Вишгородської РДА, надаючи таку відповідь, ігнорує закон про доступ до публічної інформації.

“Це типовий приклад ігнорування закону про доступ, коли запит стосується інформації про високопосадовців хоча б опосередковано. Адже ч.5 ст.6 Закону прямо передбачено відкритість такої інформації. Подібний приклад ігнорування норм Закону демонструє Апарат Верховної Ради. Крім того, мабуть тут має місце хибне розуміння поняття "публічна інформація", яке чомусь ототожнюється з відкритою інформацією, хоча друге - це лиш один з двох різновидів першого”, - сказав Головенко.
Liked the article?
Help us be even more cool!