ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вищий спецсуд вирішив розглянути скаргу Пукача на вирок у лютому

17.11.2016, 11:14

7 лютого Вищий спеціалізований суд розгляне касаційну скаргу на вирок екс-начальнику зовнішнього спостереження МВС Олексію Пукачу за убивство журналіста Георгія Ґонґадзе. Таке рішення винесла колегія суддів на засіданні 16 листопада, повідомляє 5 канал.

Як повідомляє канал, судді так і не дійшли до розгляду касацій по суті, оскільки розглядали клопотання учасників процесу. Зокрема, представники інтересів одного з фігурантів справи Олексія Подольського просили дати їм час на ознайомлення з матеріалами справи.

На засідання доправили й засудженого. В одній з касаційних скарг, яку мали вчора розглядати, адвокати Олексія Пукача просили замінити довічне ув'язнення на 15 років тюрми.

Як зазначає канал, у разі позитивного задоволення цієї скарги, засуджений вже наступного року може вийти на волю, скориставшись нормами закону Савченко. Він гарантує в'язням один день перебування в СІЗО рахувати за два.

Як повідомляв ІМІ, Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року, пізніше в лісі під Києвом знайшли його обезголовлений труп.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив Пукача до довічного тюремного ув'язнення за вбивство Гонгадзе. Разом з тим, замовники цього вбивства досі не встановлені. Захист Пукача оскаржив рішення суду.

6 січня 2016 року Апеляційний суд Києва визнав законним вирок про довічне тюремне ув'язнення для колишнього начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача за убивство журналіста Георгія Гонгадзе.

22 березня 2016 року в Києві на Подолі поховали Георгія Гонгадзе. Могила розташована на території церкви Миколи Чудотворця Набережного. Усі 16 років тіло Георгія зберігалося у центральному морзі Києва.

16 червня Олексій Пукач був етапований для відбування покарання в Чортківську колонію в Тернопільській області №26, де він утримується в секторі максимального рівня безпеки для засуджених до довічного покарання.

6 лютого захист Олексія Пукача оскаржив у Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивільних і кримінальних справ вирок своєму підзахисному до довічного тюремного ув'язнення за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

12 жовтня у Вищому спеціалізованому суді адвокати Олексія Пукача попросили замінити його довічний термін на 15 років в'язниці.

Відео - 5 канал, фото - скріншот з відео

Liked the article?
Help us be even more cool!