ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вірменські медіа засудили поліцію за поранення журналістів у сутичках під час демонстрації

Провідні медіаасоціації Вірменії засудили дії поліції, що призвели до поранення щонайменше десятьох журналістів у сутичках із протестувальниками в Єревані, які вимагали відставки прем'єр-міністра Нікола Пашиняна.

Про це повідомляє вірменська служба Радіо Свобода.

“Ми засуджуємо застосування поліцією грубої сили проти представників медіа, а також непрофесійні, непродумані дії, які призвели до серйозних наслідків”, ідеться в спільній заяві, опублікованій дев'ятьма вірменськими групами свободи преси 13 червня.

“З низки відео й фото від інформаційного агентства Photolur зрозуміло, що світлошумові гранати поцілили також у журналістів і операторів, які стояли в точці, де були зосереджені камери медіа”, – зазначають автори.

Як повідомляє Радіо Свобода, під час сутичок 12 червня Сили безпеки кинули в натовп десятки світлошумових гранат, поранивши щонайменше 83 людини. За даними правоохоронних органів, також постраждали 18 поліцейських.

Оператору онлайн-служби новин News.am Вазгену Єтумяну зламано ногу; ще двоє операторів дістали поранення – Нарек Айрян з Civilnet і Овсеп Овсепян з Armlur.am.

Айрян розповів Радіо Свобода, що кілька вибухових пристроїв спрацювали просто біля нього.

“У мене затьмарилося в очах, і стало погано, – сказав він і додав: – Мене вдарили по нозі, і я впав”.

Журналісти також постраждали під час іншої сутички на тому самому місці 12 червня, зокрема репортерка ABC Media Нане Айрапетян та її оператор Арман Гарібян. Лікарі підозрюють у них струс мозку.

Знімальна група ABC Media, яка замінила їх, дістала поранення внаслідок наступних вибухів світлошумових гранат.

Дев'ять організацій зі свободи преси, які підписали заяву, висловили серйозну стурбованість тим, що Пашинян і його союзники беззастережно захищають дії поліції.

Медійники вимагають від МВС розслідувати дії поліції та “притягнути до відповідальності посадових осіб, які перевищили службові повноваження”.

Станом на вечір 13 червня міністерство не оголошувало такого розслідування.

Liked the article?
Help us be even more cool!