ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вінницький сайт повідомив, що фейсбук заборонив поширювати матеріали сайту

10.09.2019, 12:49

Вінницький сайт VinMedia повідомляє, що соцмережа “Фейсбук” через велику кількість скарг заблокувала можливість поширювати матеріали сайту. Про це повідомляється на сайті видання.

За інформацією видання, фейсбук не тільки не дозволяє публікувати новини з адресою сайту, але і просто поширювати їх у повідомленні. 

“Таким чином, не діє і сторінка сайту в соціальній мережі, і неможливо поширювати ні у постах, ні у приватних повідомленнях матеріали. Таку реакцію соціальної мережі VinMedia пояснює ймовірною занадто великою кількістю скарг від “ботів” та “палких прихильників” політичних партій та течій, які ворожі до України”, – зазначає видання.

Редакція пов’язує атаку ботів із матеріалами, що публікувалися на сайті: “Серед варіантів, хто міг би замовити атаку ботів, які за вигаданими причинами поскаржились на сайт VinMedia можуть бути або прихильники “руського міра” від представників Московського патріархату за серію викривальних матеріалів про сутність путінського православ’я на Вінниччині. Або прихильники відеоблогера Анатолія Шарія за те, що сайт VinMedia розкрив основних фігурантів вінницького “шарійського підпілля”.

Редакція та журналісти сайту вже надіслали кілька запитів до модераторів соцмережі, проте відповіді досі немає.

У коментарі представнику ІМІ в редакції розповіли, що після виходу 25 червня 2019 року матеріалу про вінницьких активістів Партії Шарія до них зателефонувала одна з героїнь публікації та вимагала зняти матеріал, погрожуючи проблемами для сайту.

Як повідомляв ІМІ, у Вінниці 31 серпня 2019 року невідомий побив головного редактора місцевого інформаційного порталу “Вежа” Андрія Качора. Журналіст дістав удар після того, як ствердно відповів на запитання, чи не він писав про блогера Анатолія Шарія.

Поліція затримала підозрюваного у побитті головреда, нападником виявився 27-річний житель обласного центру. За цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками ч. 1 ст. 25 КК України (“Умисне легке тілесне ушкодження”). Згодом затриманого відпустили.

Liked the article?
Help us be even more cool!