ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вінницькі медіа спонукали поліцію отримати дозвіл на проведення огляду будівництва на березі Південного Бугу

Після публікацій вінницьких медіа – “Ми – Вінничани” та ГО “Автомайдан Вінниччина” – поліція отримала дозвіл на проведення огляду земельної ділянки у Вінниці, де нині триває будівництво. Про це повідомляє представник ІМІ у Вінницькій області.

Дозвіл на огляд земельної ділянки, де ведеться будівництво прибережно-захисної смуги річки Південний Буг, поліція отримала, подавши відповідне клопотання до Вінницького міського суду.

В ухвалі від 11 вересня 2023 року суд зазначає, що поліція 21 серпня розпочала кримінальне провадження щодо самовільного зайняття земельної ділянки особою або групою осіб. Згідно з ухвалою, приватне підприємство “Зірочка” під час підготовчих робіт на ділянці площею 0,1125 га, де заплановано будівництво багатоквартирного будинку, самовільно зайняло земельну ділянку прибережно-захисної смуги річки Південний Буг, яка належить до категорії особливо цінних земель. Сама ділянка є власністю ТОВ “АППА”.

Вінницькі медійники ще в серпні звернули увагу на те, що будівельні роботи відбуваються не лише на вказаній у документах ділянці, але й поруч, і це може призвести до екологічних проблем. 

У своїй ухвалі суд посилається на публікації інформаційного ресурсу “Ми – Вінничани” та ГО “Автомайдан Вінниччина”. Ті зазначили, що забудовник проводить підготовчі роботи на земельній ділянці прибережно-захисної смуги річки Південний Буг, які огороджені спільним парканом, та перешкоджає доступу людей до берега річки. Крім того, через земельну ділянку прибережно-захисної смуги річки Південний Буг протікає річка П’ятничанка, яка також була огороджена.

Раніше про порушення під час цього будівництва писала пресслужба Держекоінспекції Вінниччини.

Вінницький міський суд ухвалив задовольнити клопотання поліції та надав дозвіл на проведення огляду земельної ділянки у Вінниці, а також суміжної земельної ділянки прибережно-захисної смуги річки Південний Буг.

Liked the article?
Help us be even more cool!