ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вінницька ОВА: У соцмережах поширили фейковий аудіозапис посадовиці

У соцмережах поширили фейковий аудіозапис нібито розмови першої заступниці начальника Вінницької обласної військової адміністрації Наталі Заболотної, повідомляє Вінницька ОДА.

На аудіозаписі нібито Заболотна веде розмову з підлеглими, де в негативному тоні говорить про внутрішньо переміщених осіб та щодо працевлаштування ветеранів війни.

Наталя Заболотна на своїй фейсбук-сторінці зазначила, що підлеглих за цими напрямами роботи з такими іменами в неї немає.

“Сам контекст розмови сфабриковано таким чином, щоб дискредитувати діяльність Вінницької обласної державної адміністрації як органу державної влади, а мене як посадову особу. Такі дії свідчать про спробу дестабілізації державної влади у Вінницькій області в умовах повномасштабної агресії російської федерації проти України”, – зазначила посадовиця.

ОВА та Наталя Заболотна оприлюднили скриншот з фейсбук-акаунту, який виклав аудіозапис. В описі до аудіо зазначалося: “Скандал. Перша заступниця голови Вінницької ОВА Наталія Заболотна обізвала матерів переселенок “мамашами”, а герої війни та ВПО їй так набридли, що “вже сняться”.

Фото – фейсбук Наталі Заболотної

Як зазначає представник ІМІ, фейковий аудіозапис поширювали у фейсбуці та телеграмі. У фейсбук допис поширювався зі сторінки чоловіка на ім’я Олег Домбровський, вдягненого у форму, що нагадує військову. Проте допис майже одразу після публікації видалили. У телеграмі аудіозапис першим поширив приватний канал “Вінниця Times”.

Скриншот першого за часом повідомлення з фейком у закритому тг-каналі

За словами держслужбовиці, вона звернулася до правоохоронних органів з відповідною заявою, щоб компетентні органи розібралися, хто і з якою метою намагається дискредитувати органи державної влади на Вінниччині та підірвати основи конституційного ладу.

Liked the article?
Help us be even more cool!