ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вінничанку засудили до трьох років ув’язнення за російську пропаганду

Вінничанку, яка поширювала антиукраїнські матеріали та закликала до агресивної війни, засудили до трьох років ув’язнення з конфіскацією майна, повідомила пресслужба Вінницького міського суду.

Засуджена – працівниця одного з місцевих підприємств. Протягом 2022–2023 років на власній сторінці в забороненій в Україні соцмережі “Однокласники” поширювала кремлівські пропагандистські матеріали. 

Зокрема, вона розміщувала та поширювала матеріали про необхідність приєднання тимчасово окупованих територій України до РФ та відновлення Радянського Союзу. А з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну вона закликала до “смерті для бандерівців”, також захоплювалася “лідерами” СРСР.

“Вінничанка облюбувала ворожі пропагандистські спільноти “Вперёд в ссср”, “Наша родина – Советский Союз”, “Владимир Ильич Ленин в нашем сердце!”, “Сталин” і подібні, з яких перепубліковувала зображення і текстові матеріали із закликами до відновлення в Україні спадщини совєтського тоталітаризму”, – повідомила пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Також жінка поширювала заклики до боротьби з “бандерівцями”, які, на її думку, мають відповісти за “восемь лет войны”. 

Контент, який вона поширювала, експерти визнали протиправним і таким, що дискредитує українську державу, яка протистоїть російській агресії, додали в прокуратурі.

Жінку визнали винною за чотирма статтями:

  • заклики до насильницької зміни конституційного ладу (ч. 2 ст. 109 КК України);
  • захоплення державної влади та зміни меж території України (ч. 1 ст. 110 КК України);
  • пропаганда війни (ст. 436 КК України);
  • поширення символіки комуністичного режиму (ч. 1 ст. 436-1 КК України) (ч. 2 ст. 109, ч. 1 ст. 110, ст. 436 та ч. 1 ст. 436-1 КК України). 

“В судовому засіданні обвинувачена свою вину у скоєнні інкримінованого їй злочину визнала та щиро розкаялась”, – зазначили в пресслужбі суду.

Вирок ще не набрав законної сили.

Як повідомляв ІМІ, СБУ оголосили про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України) жителю Мирнограда (Донецька область).

Чоловік передавав окупантам дані про тимчасові місця розміщення особового складу та військової техніки ЗСУ. 

Liked the article?
Help us be even more cool!