ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вимогу звільнити турецьких журналістів підписали 250 тисяч осіб - Amnesty International

03.05.2017, 16:02

Онлайн-петиція міжнародної організації Amnesty International з вимогою звільнити понад 120 журналістів, арештованих у Туреччині, зібрала більше 250 тисяч підписів. Про це організація повідомила на своїй сторінці, повідомляє Media Sapiens.

Кампанія #FreeTurkeyMedia розпочалася в лютому цього року. За словами генерального секретаря Amnesty International Саліла Шетті (Salil Shetty), значна частка незалежних журналістів Туреччини перебуває за ґратами або зазнає переслідування на підставі розпливчастих законів про боротьбу з тероризмом.        

“Ми закликаємо владу Туреччини негайно і беззастережно звільнити усіх журналістів, ув'язнених просто за виконання своєї роботи”, - сказав він.

За даними організації, після невдалої спроби державного перевороту в липні 2016 року, принаймні 156 видань в Туреччині були закриті, а 2500 журналістів та інших працівників ЗМІ втратили роботу.  Amnesty International також підготувала окремий звіт про загрозу свободі слова в Туреччині.

Як повідомляв ІМІ, в кінці квітня Туреччина відпустила затриманого 11 квітня італійського журналіста Габріеле дель Гранде. Він був затриманий 11 квітня під час перевірки безпеки в південній провінції Хатай. У Туреччині журналіст хотів провести серію інтерв'ю для книги, яку він пише про війну в Сирії та про ІДІЛ.

13 квітня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган виключив видачу Німеччині затриманого в Стамбулі за звинуваченням в підтримці тероризму кореспондента німецького видання Die Welt Деніза Юджеля (Deniz Yücel).

Liked the article?
Help us be even more cool!