ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вікіпедія оновила інтерфейс уперше за 10 років

19.01.2023, 16:03
Фото – вікіпедія
Фото – вікіпедія

Онлайн-енциклопедія “Вікіпедія” оголосила про запуск першого великого оновлення дизайну за понад 10 років. Оновлений інтерфейс, який з’явився напередодні 15 січня, робить сайт зручнішим і більш модернізованим, пише AIN.ua.

Так, оновлення запроваджує покращений пошук, який тепер використовує зображення та описи, що полегшує пошук статей у вікіпедії. 

Інструменти для перемикання мов зʼявляться в помітнішому місці.

Крім того, шапка сайту прокручуватиметься, що дозволить користувачам зосередитися на читанні та редагуванні. Також з’явиться зміст, який дозволить орієнтуватися в процесі читання.

Оновлення запрацювало спочатку в англійській вікіпедії, а згодом пошириться на 318 інших активних мовних версій енциклопедії. В компанії кажуть, що новий інтерфейс вікіпедії створено, щоб задовольнити потреби наступного покоління користувачів. Оновлення створили в співпраці з читачами та редакторами-добровольцями.

Понад 30 різних груп волонтерів з усього світу, від Індії та Індонезії до Гани та Аргентини, брали участь у концептуалізації, розробці продукту, тестуванні та розгортанні. Покращення були додатково сформовані глобальними дослідженнями та відгуками користувачів.

Як повідомляв ІМІ, у 2022 році українська вікіпедія вперше подолала річний рубіж в 1 мільярд переглядів, що є абсолютним рекордом за весь час існування українського розділу енциклопедії.

Liked the article?
Help us be even more cool!