ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вікіпедія подала проти Туреччини позов до ЄСПЛ через заборону сайту

24.05.2019, 11:13
Фото - Укрінформ

Вікіпедія подала позов проти Туреччини до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) через дворічну заборону сайту в країні. Про це йдеться в заяві Фонду Вікімедіа, який керує Вікіпедією, повідомляє “Європейська правда”.

Фонд Вікімедіа стверджує, що заборона онлайн-енциклопедії порушує право на свободу вираження поглядів. Доступ до Вікіпедії в Туреччині заблоковано з квітня 2017 року.

“У Фонді Вікімедіа ми вважаємо, що вільний доступ до знань і свобода вираження поглядів є фундаментальними правами людини. Сьогодні ми звертаємося до Європейського суду з прав людини, міжнародного суду, який розглядає справи про порушення прав людини в межах Ради Європи, щоб попросити суд скасувати більш ніж дворічне блокування Вікіпедії в Туреччині”, – йдеться в заяві фонду.

29 квітня 2017 року Туреччина перекрила всі доступи всередині країни до інтернет-енциклопедії Вікіпедія. Посадовці повідомили, що вжили адміністративних заходів, проте не пояснили їхньої причини.

ЗМІ тоді писали, що Туреччина вимагала від Вікіпедії видалити контент, що пов'язує країну з терористичними угрупованнями, але керівництво сайту відмовилося виконувати таку вимогу.

Liked the article?
Help us be even more cool!