ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Усунення Зураба Аласанії. Дестабілізація Суспільного мовлення перед виборами – неприпустима

01.02.2019, 13:32

Ми, медійні громадські організації, занепокоєні ситуацією, яка склалася довкола дострокового припинення контракту з головою правління Суспільного мовлення Зурабом Аласанією. Ми очікуємо на публікацію протоколу засідання наглядової ради для ґрунтовного аналізу підстав такого рішення та перевірки дотримання юридичних процедур.

Не менш важливою за процедурні питання є концепція таймінгу. Бо навіть правильні речі, зроблені в неправильний час, можуть призвести до небажаних наслідків. Дестабілізація суспільного мовника в передвиборчий період несе пряму загрозу для демократичних процесів в Україні та грає на руку зовнішньому ворогу.

Наглядова рада своїм рішенням 31 січня продемонструвала незнання цих принципів або небажання їм слідувати. Якими б не були мотиви таких дій (непрофесіоналізм чи політичні маніпуляції), наглядова рада ПАТ «НСТУ» не впоралася зі своїм головним завданням – забезпеченням стабільної та ефективної діяльності Суспільного мовлення як однієї з найважливіших демократичних інституцій в державі.

Закликаємо членів наглядової ради НСТУ переглянути своє рішення та виправити помилки заради національних інтересів України та всього суспільства.

ГО «Інтерньюз-Україна»

ГО «Інститут масової інформації»

Фундація «Суспільність»

ГО «Детектор медіа»ГО «Центр демократії та верховенства права»
Liked the article?
Help us be even more cool!