ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Від сьогодні журналістів до Бахмута пускатимуть лише за спецперепустками

13.02.2023, 10:00
Фото – фейсбук Генштабу
Фото – фейсбук Генштабу

Від сьогодні, 13 лютого, доступ до міста Бахмут для представників ЗМІ можливий лише за спеціальними перепустками. Про це повідомляється на сайті Донецької обласної військової адміністрації.

Заявки на перепустки приймають військові та правоохоронці спільно з Донецькою ОВА, а також видають їх та вилучають після використання.

Отримати перепустки можна в Краматорську. Перепустки іменні й видаються лише тим особам, які мають акредитацію Збройних сил України.

Донецька ОВА звертає увагу, що інформація про виписану на ім'я журналіста перепустку надсилатиметься на телефон. Тому ОВА радить коректно вказувати номери телефонів. Перепустку має отримати особисто та людина, на яку вона виписана. 

Під час перетину блокпостів потрібно надати перепустку разом з акредитаційним посвідченням ЗСУ, виписаним на ім'я журналіста. 

Водночас ОВА зазначає, що особа, яка не має із собою акредитації Збройних сил України й перепустки, виписаних на її ім'я, не зможе перетнути блокпост.

Під час повернення з Бахмута перепустку потрібно віддати посадовій особі на блокпості, яка здійснює перевірку документів. 

Перепустка чинна протягом дати, яка в ній вказана. Перетнути блокпости в інший день, ніж зазначено в перепустці, неможливо.

Також ОВА радить подбати про власну безпеку кожному, хто має намір працювати на Донеччині й у Бахмуті зокрема.

“Спеціального супроводу для роботи на цивільних об'єктах не надається. Для роботи з військовими підрозділами чи правоохоронцями може надаватися супровід – за попередньо домовленістю з ними”, – йдеться в повідомленні.

Із запитаннями можна звернутися за телефоном пресслужби Донецької обласної військової адміністрації 095 618 3985.

Liked the article?
Help us be even more cool!