ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Відкриємо КПП Бобровники, коли Білорусь звільнить журналіста Пачобута, – МВС Польщі

23.03.2023, 18:11
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Польща відкриє пункт пропуску Бобровники тоді, коли Білорусь звільнить журналіста і представника польської національної меншини в Білорусі Анджея Пачобута.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуша Камінського, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Польське радіо.

"Щойно Пачобут буде звільнений, наступного дня ми відкриємо пункт пропуску Бобровники", – сказав Маріуш Камінський на пресконференції 23 березня, повідомляє Білоруська служба Польського радіо.

Міністр додав, що в цьому питанні "білоруській стороні надіслано чіткий сигнал".

Автоперехід Бобровники (з білоруського боку КПП Бераставиця. – Ред.) був закритий рішенням міністра внутрішніх справ і адміністрації Польщі 10 лютого 2023 року. Такою була офіційна відповідь Варшави на вирок Анджею Пачобуту, який отримав вісім років позбавлення волі.

За даними міжнародної організації "Комітет захисту журналістів", Пачобута затримали в березні 2021 року. 4 жовтня 2022 року Комітет державної безпеки Білорусі (КДБ) додав його до списку осіб, причетних до терористичної діяльності.

16 січня над журналістом розпочався судовий процес за зачиненими дверима. Звинувачення пов'язані з висвітленням антиурядових протестів у 2020 році, заявами, які Пачобут зробив на захист польської меншини в Білорусі, та його описом радянського вторгнення до Польщі в 1939 році як акту агресії.

Анджей Пачобут – політичний оглядач та продюсер присвяченій польській громаді Білорусі телепрограми Nad Niemnem польського незалежного мовника "Белсат ТВ" та польського громадського мовника TVP Polonia.

Liked the article?
Help us be even more cool!