ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Відкрито справу щодо можливого катування дітей під час знімання фільму "Дау. Дегенерація"

22.04.2020, 17:33
Фото – proza.ru
Фото – proza.ru

Прокуратура Харківської області розпочала кримінальні провадження за фактами катування неповнолітніх під час знімання кінофільму "Дау. Дегенерація", а також виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства (ч. 2 ст. 127, ч. 3 ст. 300 КК України).

Про це повідомляється на сайті Офісу Генерального прокурора.

За результатами аналізу даних в інтернеті, виявлено факти, які можуть свідчити про порушення прав і свобод дітей та інтересів держави у сфері охорони дитинства під час знімання кінофільму на території міста Харкова.

За інформацію правоохоронців, неповнолітнім особам, імовірно з-поміж дітей-сиріт, групою осіб у процесі кіновиробництва могли бути заподіяні фізичний біль або моральні страждання через насильницькі дії. 

Крім того, з оприлюднених кадрів фільму вбачається, що відео, з якого отримано ці зображення, може мати ознаки твору, що пропагує культ насильства і жорстокості або дискримінації.

"Дау. Дегенерація" – російський фільм 2019 року проєкту DAU, який організував Ілля Хржановський. У фільмі йдеться про життя радянського вченого, лауреата Нобелівської премії Льва Ландау. Прем'єра відбулася в Парижі 25 січня 2019 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!