ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Відкритий доступ" покажуть 4 квітня у Лондоні

02.04.2014, 10:37

4 квітня у Лондоні у дискусійному клубі журналістів Frontline відбудеться перегляд і обговорення фільму «Межигір’я», який є однією з п’яти новел відеоальманаху «Відкритий доступ».   

До обговорення фільму за допомогою Skype долучиться Сергій Лещенко, про історію журналістського розслідування якого і йдеться у стрічці «Межигір’я».

Frontline - британський журналістський клуб та благодійна організація, провідний дискусійний центр в Лондоні. Клуб являє альтернативу традиційним новинам і привертає увагу аудиторії до забутих проблем і криз сучасного світу. Щотижня у клубі Frontline проходять дискусії, репортажі та покази документальних фільмів.

Нагадаємо, 2 квітня три новели «Відкритого доступу» («Межигір’я», «Школа», «У кутку») будуть показані  у  Європарламенті під час Міжнародного кінофестивалю з прав людини One Word у Брюселі. Після перегляду відбудеться дискусія, в якій візьме участь один із героїв новели «Межігір’я» журналіст Мустафа Найем.

Документальный альманах «Відкритий доступ» складається з п'яти новел про становлення громадянського суспільства та людей, які ці зміни ініціюють. До альманаху входять короткометрожки: «Межигір'я», «Афганець», «Школа», «Дім з химерами», «У кутку».

Світова прем'єра фільму відбулась 25 березня 2013 у Києві на міжнародному кінофестивалі з прав людини Docudays UA. У листопаді 2013-го новела Дмитра Тяжлова «У кутку» брала участь у Міжнародному фестивалі документального кіно в Лейпцигу, та була номінована на Filmpreis Leipziger Ring.

Телепрем'єра альманаху «Відкритий доступ» відбулась 15 лютого 2014 року в ефірі Hromadske.tv, фільм одночасно дивилися 23 тис. глядачів. 1 березня альманах вийшов в ефірі каналу ZIK. На каналі You Tube станом на 1 квітня кількість переглядів досягла 94 тис.

Протягом року «Відкритий доступ» презентували в 20-ти містах України. У багатьох містах показ зривали або намагалися зірвати.

«Відкритий доступ» створено за ініціативи громадської організації «Центр UA» завдяки підтримці Omidyar Network, Internews Network.

mediasapiens

Liked the article?
Help us be even more cool!