ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Відеооператора "ДНР", який знущався з військовополонених, засудили до 11 років ув’язнення

15.12.2021, 17:53
Фото – Sora Shimazaki from Pexels
Фото – Sora Shimazaki from Pexels

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області призначив покарання у вигляді 11 років позбавлення волі відеооператору так званої “групи Безлєра” “ДНР” за знімання допитів та жорстоке поводження з військовополоненими.

Про це повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора.

Суд визнав 55-річного мешканця Маріуполя винним в участі в терористичній організації, порушенні законів та звичаїв війни, а саме жорстокому поводженні з військовополоненим та цивільним населенням, вчиненому в співучасті (ч. 1 ст. 258-3, ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 438 К України).

Прокурори в суді довели, що засуджений був учасником спецпідрозділу “Комунікація” так званої “групи Безлєра” терористичної організації “ДНР”. Підрозділ розташовувався в захопленому адміністративному приміщенні Горлівського міськвідділу УБОЗ Головного управління МВС України в Донецькій області.

“З червня 2014 по січень 2015 року він знімав на відео допити українських військовополонених та цивільних осіб, незаконно позбавлених волі представниками НЗФ РФ. Також, працюючи відеооператором, засуджений записував, редагував і розсилав пропагандистські відео з представниками “ДНР” та виготовляв і розповсюджував так звані бойові листки групи Безлєра”, – йдеться в повідомленні.

Також він, застосовуючи до військовополонених психологічне насильство, змушував їх прибирати в кімнатах сліди їхніх катувань і особисто контролював це зі зброєю в руках.

Вирок суду може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Liked the article?
Help us be even more cool!