ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Верховний суд Італії постановив, що емоджі можна розцінювати як наклеп

31.01.2023, 10:00
Фото – DW
Фото – DW

Касаційний суд Італії, який є найвищою ланкою судової влади країни, постановив, що емоджі, які використовуються під час електронного листування, можуть бути підставою для позову про наклеп.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на рішення суду, опубліковане минулого тижня.

Таке рішення Касаційний суд Італії ухвалив за скаргою жителя північного міста Луїно. Обговорення ним проблем дорожнього руху у Facebook завершилася тим, що інший користувач висміяв його поганий зір, супроводжуючи коментар серією емоджі з обличчям, що сміється.

Суд першої інстанції міста Варезе визнав автора образливого допису винним у наклепі, оштрафував його на 800 євро і зобов'язав виплатити 2 тисячі євро компенсації позивачу – місцевому бізнесменові.

Проте апеляційний суд у Мілані скасував вирок та постановив, що суперечка справді містила образливу лексику, але злочином не є. Адвокати відповідача стверджували, що “дефект зору не применшує цінності людини”, а поведінка їхнього клієнта просто “показала його в поганому світлі”.

Тепер Касаційний суд ухвалив, що емоджі в дописі все ж мають наклепницький зміст, оскільки в цьому випадку йшлося про завдавання шкоди репутації в очах інших. Справу відправили до суду нижчої інстанції, де мають наново оцінити вартість заподіяної шкоди.

Раніше міністерство закордонних справ Німеччини вибачилося за використання емоджі з леопардом у своєму твіті на адресу міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, чим образило деяких африканців.

Liked the article?
Help us be even more cool!