ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Верховний суд Азербайджану підтвердив заборону сайту місцевої служби Радіо Свобода

06.06.2018, 14:57

Медіакорпорація Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода різко розкритикувала рішення Верховного суду Азербайджану, який 4 червня вирішив підтримати урядову заборону сайту Азербайджанської служби Радіо Свобода. Про це йдеться в заяві медіакорпорації, інформує Радіо Свобода.

Рішення суду Радіо Свобода називає “грубим використанням державної влади для придушення незалежних ЗМІ”.

У своїй заяві корпорація вказує, що продовжить використовувати всі законні шляхи, щоб оскаржити це рішення.

“У 2014 році, коли влада Азербайджану закрила наше бюро в Баку, не беручи до уваги законодавчі норми, ми усвідомили, що, як і інші незалежні ЗМІ, перебуваємо під загрозою. Нова постанова Верховного суду Азербайджану підтверджує це”, – сказав президент Радіо Свобода Том Кент.

Рішення Верховного суду не може бути оскаржене всередині країни.

Нагадаємо, сайт Azadliq.org був заблокований у березні 2017 року за ініціативи генерального прокурора Азербайджану, який заявив, що сайт є “загрозою національній безпеці”.

Два клопотання Радіо Свобода щодо зняття заборони були відкинуті, незважаючи на те, що влада Азербайджану в кожному разі не змогла надати судові докази на підтвердження своїх звинувачень, йдеться в заяві.

Заборона, запроваджена під час президентських виборів в Азербайджані, викликала критику міжнародних правозахисних організацій. Комітет із захисту журналістів в заяві від 6 квітня висловив думку, що "влада Азербайджану очистила політичний ландшафт своєї країни практично від усіх способів вираження інакомислення".

Ухвалене цього тижня рішення Верховного суду торкнулося також сайтів інших неурядових ЗМІ, у тому числі опозиційної газети “Азадлиґ”, “Мейдан ТВ” і двох програм інтернет-телебачення.

Liked the article?
Help us be even more cool!