ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Верховний суд вирішуватиме, чи є плагіат у програмі "Інспектор Фреймут"

03.02.2016, 16:06

Справа про наявність плагіату програми "Ревізор" Нового каналу програмою "Інспектор Фреймут" каналу "1+1" розглядатиметься у Верховному суді України. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на групу StarLightMedia.

Медіагрупа нагадує, що раніше в судовому розгляді про порушення прав інтелектуальної власності Нового каналу на сценарій і телевізійну передачу "Ревізор" каналом "1+1" у програмі "Інспектор Фреймут", Вищий господарський суд України 10 листопада 2015 року прийняв рішення на користь Нового каналу, проте телерадіокомпанія "Студія 1+1" подала заяву до Верховного суду України.

“Підстави для перегляду рішення касаційного суду, зазначені в заяві, отриманій Новим каналом: неоднакове застосування Вищим господарським судом України норм матеріального і процесуального права”, - наголошується в прес-релізі.

Також у повідомленні йдеться, що Новий канал захищає своє право інтелектуальної власності на літературний і аудіовізуальний твір "Ревізор", порушене програмою "Інспектор Фреймут" з 2014 року. Господарський суд міста Києва виніс рішення на користь Нового каналу, потім апеляційний суд скасував це рішення, після чого Вищий господарський суд України, розглянувши касацію Нового каналу, залишив у силі рішення суду першої інстанції.

Розгляд справи у ВСУ призначено на 17 лютого 2016 року. У засіданні візьмуть участь Судова палата у господарських справах, Судова палата в кримінальних справах і Судова палата у цивільних справах Верховного суду України.

До групи StarLightMedia входять шість телеканалів: СТБ, Новий, ICTV, M1, M2 і QTV, три сейлз-хаузи, три виробничі компанії, дві сервісні компанії з оренди техніки та створення декорацій, а також напрямок онлайн-проектів.

Власником StarLightMedia є бізнесмен Віктор Пінчук.

Liked the article?
Help us be even more cool!