ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Венедіктова повідомила про заочний арешт російської пропагандистки Сімоньян

11.03.2022, 16:13
Скриншот
Скриншот

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що український суд дозволив заарештувати російську пропагандистку Маргариту Сімоньян. Про це Венедіктова написала у фейсбуці.

Генпрокурорка опублікувала ухвалу про застосування запобіжного заходу, в якій приховано вихідні дані та імена сторін процесу. З неї випливає, що кримінальне провадження ведеться за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу – зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі. Санкція: позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без неї.

“Оскільки виконати наказ суду на території РФ неможливо (поки що), українські прокурори мають намір найближчими днями ініціювати процес оголошення підозрюваної особи в міжнародний розшук. На думку української прокуратури і з огляду на практичний досвід, ви (Сімоньян. – Ред.) повинні розуміти, що будете затримані під час перетину кордону іншої держави з метою екстрадиції в Україну”, – написала Венедіктова.

 

Як повідомляв ІМІ, Кабінет Міністрів 10 березня вніс на розгляд Ради національної безпеки та оборони пропозиції щодо санкцій проти фізичних юридичних осіб російської федерації, серед них пропагандистка Сімоньян.

Liked the article?
Help us be even more cool!