ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Велика Британія запровадила нові санкції щодо російських пропагандистів

31.03.2022, 17:01
Фото – agropolit.com
Фото – agropolit.com

Велика Британія запровадила нові санкції щодо російських пропагандистів та державних ЗМІ росії.

Про санкції оголосила 31 березня глава МЗС Британії Ліз Трасс, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на пресслужбу британського уряду.

Так, санкції запроваджено щодо ведучого російського пропагандистського державного телеканалу “Россия” Сергія Брільова. Він раніше проживав у Великій Британії, а тепер більше не зможе отримати доступ до своїх британських активів або продовжувати там ділові відносини.

Уряд також запровадив прямі санкції щодо державних ЗМІ Росії, зокрема проти компанії “ТВ-Новости”, якій належить RT, а також проти “России сегодня”, що контролює інформаційне агентство Sputnik.

Після рішення Ofcom відкликати ліцензію на мовлення RT ці санкції гарантують, що RT не зможе повернутися на британські телеканали, та не дозволять компаніям і приватним особам, що працюють у Британії, вести справи з російськими державними пропагандистськими агентствами RT та Sputnik, а також із ключовими фігурами в цих організаціях.

Серед інших пропагандистів, які потрапили під санкції, – генеральний директор "Газпром-медіа" і колишній керівник Роскомнагляду Олександр Жаров, генеральний директор RT Олексій Ніколов, керівник Sputnik International Broadcasting Антон Анісімов.

Також уряд Британії ввів санкції проти російського генерал-полковника Михайла Мізінцева – начальника Центру управління та контролю національної оборони, де плануються і контролюються всі російські військові операції у всьому світі. Мізінцев відомий використанням жорстокої тактики війни, зокрема обстрілами цивільних кварталів в Алеппо у 2015–2016 роках, а зараз – бомбардуваннями й блокадою в українському Маріуполі.

Як повідомляв ІМІ, 2 березня ЄС терміново зупинив мовлення російських державних ЗМІ Sputnik і RT / Russia Today на території Євросоюзу.

18 березня британський медіарегулятор Ofcom відкликав ліцензію на мовлення в російського пропагандистського каналу RT. 

Liked the article?
Help us be even more cool!